Pàgines

dilluns, 4 de desembre del 2017

En campanya per la República



Encara són a la presó  el vicepresident Oriol Junqueras, el conseller Joaquim Forn, el president de l'ANC Jordi Sànchez, i el president d'Omnium,  Jordi Cuixart. 

Han sortit en  llibertat sota fiança la consellera Meritxell Borràs, la consellera  Dolors Bassa, el conseller Raül Romeva, el conseller Jordi Turull,  el conseller Josep Rull i el conseller Carles Mundó.

Avui comença "oficialment" la campanya d'unes eleccions il·legals i il·legítimes.

En realitat, la campanya ja va començar fa molt amb el cop d'estat perpetrat amb l'aplicació del inconstitucional article155.

No es va voler executar la implementació de la República per evitar morts.

Cínicament es diu ara que és mentida, però tots vam veure la violència de la policia el dia 1 d'octubre. Encara més cínicament se'ns diu que allò no va passar, que no hi va haver violència.

Violenta va ser l'actuació de la policia l'1 d'octubre. Violència han estat les detencions i segrests dels presos polítics. Presos polítics.

Amb l'administració catalana en mans de les forces d'ocupació no ens queda una altre que guanyar les eleccions del 21D per forçar les contradiccions de l'ocupació de l'administració catalana.

Ja s'ha dit molts cops : el camí a la independència de Catalunya va començar al carrer i al carrer haurà d'acabar.  L'independentisme guanyarà a les urnes el proper 21D. Perquè tenim raó, perquè tenim projecte. perquè nosaltres som els demòcrates enfront de les forces del feixisme.

Ara bé, que guanyem el 21D no vol dir, en cap cas que l'estat espanyol retorni les institucions. Per què hauria de fer-ho? ja està anunciat que si el resultat no els agrada continuarà l'aplicació del 155.

L'estat no retornarà les institucions. Les haurem de recuperar. Des del carrer, que és on es guanyen o es perden les revolucions. I repeteixo el que he dit altres cops, i n'estic convençut : aquesta que vivim és la revolució més important del que portem de segle XXI.

És la revolució de l'empoderament ciutadà, és la revolució de les petites nacions d'Europa, és la revolució contra l'Europa dels estats venuts als tractats comercials transnacionals. Aquesta revolució l'hem de guanyar.

L'1 d'octubre vam començar a guanyar. Ara hem de continuar guanyant el 21D de forma que, la mateixa nit del 21D puguem, des dels carrers, recuperar les nostres institucions i començar a desplegar la República.

Perquè desplegar la República vol dir recuperar la llibertat i la democràcia, vol dir empoderar-nos, vol dir feminisme, vol dir ecologisme, vol dir acolliment, vol dir protecció social, vol dir sanitat i escola públiques i de qualitat, vol dir trencar l'austeritat criminal de la Troica, vol dir Europa -l'ideal d'Europa que avui està pervertit i segrestat per lobbies transnacionals- vol dir foragitar la màfia i la corrupció, vol dir Revolució.

Ens toca a nosaltres ser-ne els protagonistes. Potser caldran sacrificis. Com el que estan fent aquesta gent bona i honorable que avui segueixen a presó, o que romanen a l'exili. Ells no han dubtat a sacrificar-se per la revolució. Prenem-los d'exemple de coratge i fermesa.

El 21D hem de guanyar i guanyarem. Que no es perdi ni un sol vot independentista! Per nosaltres. Per ells. Per la República. Per la Revolució.

El 21D vota independència. Vota sí. Vota ERC - PDECat - CUP

Guanyarem. Ens trobarem als carrers i farem la República.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada