Pàgines

divendres, 8 de desembre del 2017

Despleguem la República! - Educació

Aquestes eleccions del 21 de desembre són la segona volta de l'1 d'octubre. Si l'independentisme guanya recuperarem les institucions que el cop d'estat contra el govern legítim de Catalunya ens va arrabassar.

No ens enganyem, no serà fàcil : l'estat espanyol ja ha avisat que pensen seguir amb el 155, per tant, sense dubtar-ho, caldrà recuperar les institucions des del carrer. Amb la legitimitat dels vots i amb la força del carrer.

I un cop recuperarem les institucions, caldrà continuar amb el desplegament de la República que va aquedar aturat el 27 d'octubre, quan es va decidir no continuar el desplegament per evitar la violència de l'estat.

Avui l'estat diu cínicament que aquesta denúncia de la violència és mentida, però tots tenim presents la violència policial de l'u d'octubre; els assalts a les conselleries; l'exili de Puigdemont, Comín, Serret, Puig i Ponsatí  i l'ordre de cerca i captura que l'estat espanyol s'ha vist obligat a retirar per evitar quedar en evidència internacionalment; tenim ben present el segrest a la presó de Romeva, Rull, Turull, Mundó, Borràs i Bassa -gràcies a Déu, ben tornats ja; la nit a la presó de Carme Forcadell i, fins i tot, de Santi Vila; i el més indignant de tot : el segrest a la presó -un segrest cruel i que només s'explica per la por que els tenen i per venjança- de Junqueras, Forn, Cuixart i Sànchez.




Menteixen quan diuen que no faran servir violència quan tornarem a guanyar el 21D. La fan servir. La faran servir. N'estem segurs. És a la natura violenta, mafiosa i feixista de l'estat espanyol i no canviaran ara. Però aquest cop els esperarem al carrer. Recuperarem les nostres institucions i desplegarem la República.

Tot el que fem ho fem amb aquest únic objectiu : desplegar la República, que ja està proclamada, però encara no desplegada.

Desplegarem la República perquè és la forma de construir un present i un futur millor per a nosaltres i per als nostres fills,  i per a tots els ciutadans de Catalunya.

Votar ERC, PDECat o CUP és votar Sí a la República, és desplegar la República, és guanyar drets i llibertat

Avui, a la campanya per defensar i desplegar la República, parlem d'Educació.




Cal votar els partits de la Independència  perquè...

L’educació és un element indispensable per a la igualtat i la llibertat dels individus i de la societat. L’Estat espanyol ha canviat sis vegades el marc legal del sistema educatiu en els últims trenta anys basant-se en criteris polítics, ha imposat més hores en castellà i n’ha ofegat el finançament.

La República catalana aposta per un sistema educatiu que garanteixi la plena competència del seu alumnat en tots els àmbits curriculars de coneixement i que situï Catalunya al nivell dels països capdavanters de l’OCDE.

Votar els partits independentistes és dir sí ...

- A una escola catalana de qualitat.

- A un finançament que permeti exercir els drets i deures dels alumnes, els treballadors i els centres.

- A un sistema educatiu estable i que no canviï cada vegada que hi ha un nou Govern.

- A l'escola inclusiva amb els recursos realment necessaris perquè sigui d'alta qualitat.

- A una educació que no discrimini per nivells.

- A garantir el dret a l’accés a l’educació des dels 0 anys.

- A la formació del personal docent, inicial i permanent, d'alta qualitat, tant pel que fa als continguts com a la metodologia i la didàctica.

- Al reconeixement social de la professió docent.

- A les substitucions de mestres i professorat des del primer dia.

- A preparar l’alumnat per a un bon accés al món laboral.

- A facilitar l’accés als estudis superiors amb un bon sistema de beques i de crèdits universitaris.

Per a un model educatiu de qualitat, la resposta és República. Vota els partits de la República :  ERC - PDECat - CUP!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada