Pàgines

dilluns, 26 de maig del 2014

Solidaritat amb Can Vies

Encara se sent l'helicòpter de la policia, així que entenc que la batalla continua: Avui s'ha desallotjat el CSA Can Vies. Vegeu també l'article de la Viquipèdia.

Can Vies és emblemàtic per als moviments socials del barri i també de la ciutat. L'avís de tancament ha aplegat activistes ben diversos. Tal com ho veig, els aldarulls estaven cantats.

Si Sants és alguna cosa, també ho és per les moltes activitats, iniciatives i lluites que han fet de Can Vies la seva base d'operacions. No és acceptable aquest tancament, i menys per la força. Desconec el tema, però em demano: No es podia negociar? O el que es pretén és, precisament, privar als moviments socials d'un espai de treball?

Només un cop vaig posar el peu a Can Vies. Recordo gent xerrant prenent infusions. Realment, no vaig tenir gaire temps per fer-me amb l'ambient del lloc, perquè vam marxar de seguida.

Després, el que sí que m'ha arribat a les mans és "producció" de Can Vies, com La Burxa, o la festa major alternativa, o la cooperativa la Ciutat Invisible.

I ara Can Vies es tanca. Cal? I cal fer-ho amb aquest desplegament? Potser sí que cal fer-ho amb tant de desplegament, perquè si no, no es podria. Aquesta resistència hauria de fer reflexionar. No pot ser, jo no vull, un sistema que s'imposa per la força.

Però quan un sistema és injust, el correcte és oposar-s'hi i resistir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada