Pàgines

divendres, 6 de maig del 2011

El Partit Nacionalista Escocès obté la majoria absoluta

El Partit Nacionalista Escocès (SNP) ha obtingut la majoria absoluta a Escòcia.

L'SNP, doncs, formarà un govern i, si no han enganyat als seus electors, convocaran una consulta per demanar als escocesos si volen la independència.

Cal pensar, doncs, que existeix la possibilitat real de que, a no molt tardar, els escocesos accedeixin de forma democràtica a la independència del seu estat.

Escòcia podria esdevenir, doncs, nou estat d'Europa abans que no ens pensem. El pas més important ja l'han donat: majoria independentista al Parlament escocès.

I és que la cosa va així: si volem esdevenir estat cal, primer de tot,  majoria absoluta independentista al Parlament.  Els partits independentistes són els que són. Si la independència és la prioritat, aleshores cal votar aquests partits. Punt.

Estan molt bé les Grans Manifestacions, les Consultes per la Independència, les Estelades Humanes, i els Lipdubs. Estan molt bé. Però to plegat només es queda en boniques i emocionants performances si després no es vota independentista.

I per votar independentista no cal esperar a les eleccions al Parlament. Es pot votar independentista a les municipals. Recordem que una majoria republicana a unes eleccions municipals va enderrocar una monarquia. Una majoria independentista a les municipals, doncs,  pot fer néixer un estat.

Espero que Escòcia esdevingui un model i un exemple i  que aquí aprenguem alguna cosa. Felicitats, senyor Salmond. El seu partit ho ha fet molt bé. Espero que ara siguin valents i no traeixin als escocesos que els han fet confiança. Crec, de cor, que la independència serà bona pel seu país. I, n'estic convençut, també pel nostre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada