Pàgines

dissabte, 13 d’abril del 2019

Neus Català.

Ha mort Neus Català.

« Neus Català i Pallejà, va ser membre de les Joventuts del Partit Socialista Unificat de Catalunya durant la Guerra Civil espanyola. Va ser la darrera supervivent catalana viva del camp de concentració nazi de Ravensbrück (de  Viquipèdia) »

Neus Català representava la dignitat humana que supera que supera l'horror i els crims del nazisme. Neus Català era la memòria, i la dignitat.

Al nazisme se'l va derrotar, però no se'l va eradicar. En aquests temps que estem vivint, l'ultra-dreta creix i la serp nazi es belluga de nou en els seus llots. Els autoritarismes s'obren pas i la democràcia i la llibertat estan, de nou, amenaçades.

Tenim la responsabilitat de defensar la democràcia i la llibertat. Tenim la responsabilitat de combatre i esclafar el nazismes i els autoritarismes, prenguin la forma que prenguin.
 
A Catalunya, la lluita per la independència de la República s'incardina en aquest combat i, no en tinc cap dubte, el record de Neus Català ens ha d'inspirar i donar forces en aquest objectiu. Aconseguir-lo en serà el millor homenatge. Una República Catalana lliure d'autoritarismes i intolerància. Una República Catalana activa en la denúncia i la lluita de qualsevol forma i expressió de feixisme, nazisme o franquisme.

Gràcies per haver-nos salvat la memòria. Per fer-nos recordar.  Gràcies. Honorarem el teu record i el record dels que representes.

Un altre cop, gràcies, Neus Català.

Adéu-siau, camarada. Que la terra et sigui lleu.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada