Pàgines

dimarts, 23 d’abril del 2019

"Antifa. The Antifascist Handbook"



Enguany m'han regalat dos llibre :  « Homenatge a Catalunya » de George Orwell i « Antifa. El manual antifascista » de Mark Bray.

El llibre d'Orwell l'hauré llegit un parell de cops, sempre tret de biblioteques, i em venia de gust tenir una còpia en paper. Fa uns dies vaig veure una edició de butxaca que finalment ha arribat a casa.

« Homenatge a Catalunya » és un llibre amb les memòries com a brigadista de George Orwell. És un llibre que ens parla, entre d'altres qüestions, de la lluita contra el feixisme i es connecta, per tant, amb l'altre llibre m'han regalat.

De moment, però, haurà d'esperar. Aquests dies estic amb la lectura de « Homo Deus » de Yuval Noah Harari, continuació de « Sapiens ». Trobo que  « Homo Deus » gaudeix de les mateixes virtuts  que « Sapiens », i els recomano tots dos.

Però tan bon punt acabi aquesta lectura encetaré la de « Antifa ».  Vivim dies obscurs en que els autoritarismes, el feixisme, el franquisme, el nazisme, reviscolen i s'enforteixen. Hem de plantar-lis cara. « No es pot ser tolerant amb la intolerància », com deia Popper i, encara més, « amb el feixisme no es discuteix. Se'l destrueix » com deia Durruti.

Al feixisme se'l combat i se'l destrueix. El moviment antifeixista ho té ben clar, i « Antifa» ens mostra exemples de com reconèixer el feixisme i de com combatre'l.

El llibre es pot trobar en línia per a descàrrega lliure, en anglès, al Internet Archive  (archive.org) dins de la categoria d'open source.

Vet aquí l'enllaç (en epub i pdf).

Bona lectura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada