Pàgines

diumenge, 3 de gener del 2016

candidat de consens o eleccions al març

Amb el no a la investidura de Mas es tanca un nou episodi, potser l'últim, de la formació del primer govern independentista de Catalunya.

O potser no. Tal com ho veig, en aquest moment la pilota torna a estar al terrat de JxSí. Ara és quan hauria de fer-se vàlid allò que deia el mateix Mas que "puc encapçalar la llista i hi estic a disposició, però també la puc tancar".

Seria el moment, doncs de fer un pas enrere, o al costat, si es prefereix.

Romeva o Junqueras serien òptims. Neus Munté també seria una gran proposta de consens, tot i que al provenir de CDC segurament comptaria amb la resistència de part de la CUP.

En tot cas, cada cop queda menys temps.

Com a votant de JxSí demano als meus representants un darrer esforç per evitar eleccions al març. Aquest esforç, al meu entendre, és assumible i passa per un candidat de consens. Com a votant de JxSí, autoritzo als meus representants a buscar aquest candidat amb prestesa.

Però això no funciona així amb JxSí. Una llàstima. Aquí sí que hauria anat bé una assemblea oberta de votants de JxSí per triar entre canvi de candidat, o anar a noves eleccions al març.

La decisió, però, no la prendran els votants si no que es prendrà a la war room de JxSí. Ara es deuen estar fent anàlisis, estimacions i sondejos d'urgència per tractar d'esbrinar quin són els escenaris més probables i quina decisió prendre. Però, en resum, les opcions són dues: candidat alternatiu, o eleccions al març.

L'última paraula, doncs, la té JxSí.

El temps corre. Cavalca. El dia 9, si de cas, en tornem a parlar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada