Pàgines

diumenge, 5 de maig del 2013

Feliç dia de la mare

El dia del pare i el dia de la mare són festes "comercials".

Sense cap mena de dubte. Malgrat l'emergència de nous models familiars: monoparentals, pares del mateix sexe, famílies formades per segones o terceres parelles amb fills de cada parella... o la reinterpretació de la família tradicional: home i dona que tenen feines fora de casa i les tasques de casa estan més equilibrades, tot i que la dona acostuma a assumir més tasques. Perviu (i jo diria que segueix sent el model més estès) la tradicional família amb l'home treballant fora de casa i la dona treballant de portes endins de la llar. Aquest model tradicional i el rol que n'assumeix la dona és el que serveix d'excusa per al màrqueting del comerç.

El màrqueting d'aquest dia proposa "premiar"  al rol de les mares, molts cops treballadores dins i fora de casa. Avui, però, amb la crisi i l'emergència dels nous models familiars , els departaments de màrqueting tenen un repte prou interessant amb aquests "dia de". A les escoles, de fet, des de fa alguns anys que han optat per obviar aquest dia. Era massa conflictiu. La publicitat d'aquest dia ha d'anar amb molta cura i vigilar molt i molt el "políticament correcte"  per no provocar, directament, el rebuig.

En fi. Avui ha estat, doncs, el primer diumenge de maig, que és el dia de la mare. En altres èpoques era una data en que els nens regalaven a les mares una manualitat feta a l'escola, i els pares "subvencionaven" als fills un regal per a la mare.

Doncs bé, avui ens hem ajuntat la família que estem a Barcelona, com fem, potser menys sovint del que caldria, amb l'excusa del "dia de la mare".

Ha estat, simplement, una reunió familiar per passar la tarda del diumenge, com tantes d'altres que s'han fet avui arreu, o com les que es fan cada cap de setmana: riure una mica, comentar la jugada, veure algunes fotos i menjar un pastisset amb una copeta de moscatell. 

Ha estat, simplement, un moment càlid.

Res d'especial. Simplement, una tarda en família amb l'excusa del "dia de la mare".

Estimar a la teva mare. L'amor de la mare pels  fills, o de l'àvia pels nets no és màrqueting. És amor. No està de més recordar-ho. El d'avui era un dia tan bo com un altre per fer-ho. Som afortunats de poder fer-ho.

Espero que hàgiu tingut un bon dia.

Feliç dia de la mare.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada