Pàgines

dimecres, 4 de maig del 2011

Bildu al Constitucional

A falta del recurs final al Constitucional, la coalició abertzale Bildu no es podrà presentar a les eleccions basques. Que Bildu vagi al constitucional a demanar permís per existir és absurd. El condemnat a mort va a demanar-li clemència al jutge però el jutge també és el fiscal i el botxí.

Jo crec que el constitucional es carregarà definitivament a Bildu. Perquè no hauria de fer-ho? Ben mirat, que 300.000 electors bascos hagin de quedar-se  a casa perquè no poden votar el  partit que millor els representa no és tan mala cosa si, a canvi, es poden garantir quatre anys més de PPSOE a la lehendakaritza.

Les excuses ja estan preparades. Que si Bildu és part de l'estratègia d'ETA; que si les llistes estan "contaminades" amb membres de Batasuna; que si jo que se... i a les Espanyes milions de ciutadans satisfets pensen que el PPSOE està actuant com cal: prohibint partits, censurant diaris i mitjans de comunicació... a més que tot això és poc important. A la gent, el que de debò li importa és la crisi... No hi ha temps a perdre amb aquests molestos nacionalismes perifèrics. España es una y no cincuenta y una ¡coño! ¡todo el mundo al suelo!

A més que els sortirà gratis: El PNB ha dit que deixarà de donar suport als pressupostos del PSOE. Això és greu? jo crec que no. Crec que Súper Duran està preparat per a demostrar-nos a tots plegats, un cop més, el seu alt sentit d'estat. Vaja, que se'n mor de ganes de pactar pressupostos (i un pacte fiscal de la Srta. Pepis)  amb el Sr. Rodríguez, conegut també com Pepe el Sonrisas.

Que no passa res, tu. En definitiva, la qualitat democràtica de l'estat espanyol és baixa, o molt baixa i no ho és perquè sí. Ho és perquè la qualitat democràtica de la majoria dels ciutadans de l'estat espanyol és, en general, molt baixa o inexistent.

Segurament ETA és el llast més important per al procés d'independència del País Basc, però immediatament després ve un altre llast gairebé tant important: el sistema "democràtic" de l'estat espanyol i, sobretot, la ciutadania que el suporta, el consent, i que o bé  aplaudeix amb les orelles als tertulians ultraespanyolistes   de les tertúlies que empastifen i saturen els mitjans de comunicació estatals,  o bé es mostra absolutament indiferent i ignorant -viu en una remota dimensió paralel·la- a tot allò que faci tuf de política excepte quan aquesta es barreja amb el futbol, o quan juga "La Roja".

Menció especial, no ho oblidem, als votants del PNB que poden mostrar-se molt indignats amb moltes coses, però que, malgrat tot, no han empès al seu partit cap a posicions netament independentistes. També tenen part de culpa de tot el circ que s'ha muntat al voltant del "sistema democràtic" al País Basc.

Potser el dia que ETA plegui definitivament el PNV farà el pas cap a l'independentisme. I potser aquell dia, oh sorpresa, el partit que serà il·legalitzat serà el PNB. Potser abans, a Catalunya, ja hauran il·legalitzat Reagrupament, Solidaritat i Esquerra. A CiU no crec que la il·legalitzin. No mentre Súper Duran mantingui el seu mai prou valorat sentit d'estat.

A mi, però, em queda el dubte de què en pensa de tot això la senyora Merkel. Ja tindria pebrots que al Duran el "pacte fiscal" no li surti bé perquè la Merkel diu que de pactes fiscals res. I si al final el Duran no pot aprovar, per miserables i lesius per a la Generalitat, els pressupostos del Pepe el Sonrisas? Encara tindrem al Mariano abans d'hora, tu... i al Duran, ministre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada