Pàgines

dissabte, 5 de març del 2011

trobada l'evidència de vida extraterrestre a un meteorit

El món científic ho ha de confirmar, però sembla que la NASA (havien de ser ells!) ha trobat l'evidència de vida extraterrestre.

Aquesta era una notícia que en el món científic feia temps que s'estava esperant. Tanmateix, es resistia.

Aquest cop, però, sembla que hi ha confirmació.

A l'edició de març del  Journal of Cosmology, Richard B. Hoover diu que en analitzar un grup de 9 meteorits, del tipus anomenat CI, s'han observat fòssils de vida bacteriana. Aquests fòssils observats serien similars en dimensions i estructura a les de la bactèria gegant terrestre Titanospirillum Velox.

De la notícia se n'han fet ressò,  les cadenes FOX News i CBS News. Suposo que d'altres se'n faran ressò.

Crec que és una notícia que cal posar-la a l'alçada del descobriment d'Amèrica, o del primer viatge a la lluna. És una notícia que amplia l'univers en el que vivim, que el fa més gran perquè li en dona contingut. Perquè el fa esclatar de vida.

És una notícia que ens diu:  no estem sols a l'univers. Avui en tenim la certesa.

Les restes fòssils d'una bactèria a un meteorit. Tan senzill i tan extraordinari. I segurament també, tan comú. Què poderosa és la vida. Com n'és de fantàstic aquest univers on vivim!

Avui hauria de ser un dia de festa a tot el planeta.



1 comentari:

  1. Un cop refredat l'entusiasme inicial, el que cal esperar és la confirmació o el rebuig per part de la comunitat científica.

    En aquests casos l'escepticisme és el més aconsellable.

    Richard Hoover porta parlant d'aquesta qüestió i investigant-hi des de fa uns quants anys. Per exemple, consulteu (2007) http://www.batse.msfc.nasa.gov/colloquia/abstracts_summer07/rhoover.html

    ResponElimina