Pàgines

dimarts, 22 de febrer del 2011

Gadaffi i els seus còmplices.

Fa uns dies parlava de la revolta a Egipte i de com un poble valent i decidit havia pogut tombar un dictador corrupte.

Avui, però cal parlar de la revolta a Línia i de com un poble valent i decidit es pot veure massacrat per un dictador corrupte que compta amb el suport d'unes forces armades i també amb la complicitat d'uns governs estrangers còmplices.

Gadaffi sap el que es fa. Sap que té impunitat. Sap que els seus còmplices són tan criminals com ell.

Els còmplices de Gadaffi són els governs estrangers que li van perdonar, per exemple, l'assassinat de 270 persones a l'atemptat de Lockerbie, en que un  agent libi va fer esclatar un avió de passatgers. El van perdonar. Perquè? Ni punyetera idea. Per alguna cosa semblant, els atemptats al World Trade Center, és va declarar una guerra que encara dura. En canvi, al Gadaffi el van perdonar. Perquè? per què Gadaffi tenia, i sembla que encara té, immunitat?

¿De què són còmplices Gadaffi i els governs que el van perdonar, que l'han tolerat, que en són amics, com el de Berlusconi?

Potser, Al·lah ho permeti! els libis siguin prou forts per enderrocar a aquest assassí i alliberar la humanitat d'un altre gos rabiós, tot i que el preu que estan pagant ja és a dia d'avui excessiu. Els libis es fan dignes d'admiració i de solidaritat. Els assassins que els massacren, i els seus còmplices, són els pitjors terroristes de tots: són terroristes d'estat. Però no crec en la pena de mort i em resisteixo a dir la barbaritat que el com em demana.

Però tant de bo, Deú ho permeti, els ciutadans europeus siguem capaços de desemmascarar als governs còmplices. Però em temo que això serà més difícil. I ho serà perquè, poc o molt, els ciutadans europeus es creuen majoritàriament que aquest és el millor dels mons, amb Gadaffi i tot, i perquè de fet, també en som còmplices.

Un altre món és possible, i el preu per canviar-lo és, un cop més, la sang.  Aquest no és el millor dels mons. Sí o no?  Ets víctima o ets còmplice?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada