Pàgines

dijous, 19 d’agost del 2010

Joan Puigcercós als Matins de TVC

Abans d'ahir va ser quan al programa Els Matins de TV de Catalunya l'Ariadna Oltra (m'agrada molt més que la Melero!) va entrevistar a Joan Puigcercós.

En Puigcercós té un estil directe i prou entenedor i va dir algunes coses interessants.

El que està clar és que aquests darrers quatre anys ERC ha estat partit de govern. Que gracies a ERC tenim la Llei del Cine, la de Consultes, la d’Acollida d'Immigrants, o la llei de Vegueries... o que conjuntament amb PSC i IC s'ha desenvolupat una xarxa de protecció social (malauradament encara insuficient) que està aturant alguns dels cops amb els que la crisi està castigant als grups socials més dèbils.

La crisi per una banda i la pertinença a un govern liderat per un PSC que un cop i un altre desapareix a Madrid, o inclús es transforma en PSOE contra els interessos de la Generalitat passaran factura. No cal dir que l'escissió de Reagrupament (RCat) també tindrà un cost, però comparteixo aquesta anàlisi segons la qual aquesta escissió, així com la resta de factors negatius ja estan descomptats i ara toca remuntar.

En aquest sentit, l'aparició de Laporta i Solidaritat Catalana (SCat) queda lluny del perfil de votant potencial d'ERC que ja la veu com el referent independentista i d'esquerres. Laporta, si de cas, competirà amb Reagrupament i Carretero si com sembla es presenten per separat, i SCat i RCat, totes dues, amb CiU per arrossegar a les seves tesis als molts votants independentistes de la federació; i tant de bo, també poden mobilitzar als abstencionistes independentistes.

Bé, en tot cas, aquí deixo l'entrevista. Crec que és prou interessant escoltar-lo.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada