Pàgines

dimarts, 24 d’agost del 2010

el rescat el pagarà sa p...

Al final, els dos voluntaris de la ONG "Barcelona Acció Solidària" han tornat a casa després de que Al-Qaida els alliberés del llarg captiveri al que els ha sotmès.

Està bé que així sigui i que recuperin la llibertat i la seva vida. Res a dir.

Tanmateix, el regust que deixa aquest afer és agredolç i ambigu.

Era absolutament necessari que aquests voluntaris viatgessin amb una caravana que travessava zones en conflicte? no té tot plegat un cert aire d'aventura? de turisme en plan París-Dakar?

¿Perquè un no pot treure's de sobre la sensació que quan visita la web de Barcelona Acció Solidària hi ha alguna cosa que no lliga gaire? ¿de veritat es creuen això del "Turisme Solidari"? ¿qui fa aquest "Turisme Solidari" enguany que amb la crisi el més semblant a fer turisme per a molts ha estat passar un parell de setmanes al poble dels avis? ¿no fa la web de BAS, i tot el discurs que se'n desprèn, un tuf de cosa elitista (per no dir pijo-progre)?


En fi. Benvinguts siguin els voluntaris aquests. Segur que ho han passat malament i això no li desitjo a ningú... això sí, també els diré una cosa: quan avui un representant de BAS ha anunciat que l'any que ve hi tornaran per una ruta diferent jo m'he encès, i un pensament m'ha creuat pel cap com un llamp: el rescat el pagarà sa puta mare!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada