Pàgines

diumenge, 25 d’abril del 2010

25 d'abril

Primer de tot, i com ahir, felicitats a tots els compatriotes que avui poden anar a votar.

Segon, en la mida del que permet aquest bloc, animar a la participació. No pel fet de que una bona participació seria una bona dada per al moviment de les consultes, que també, sinó pel fet que participar és democràcia de la bona, popular, la democràcia que no es fa ni es dirigeix des de les institucions sinó la que neix del desig de la gent d'expressa les seves opinions i influir en l'esdevenidor propi i col·lectiu.

També és un bon dia per recordar que avui és la commemoració de la batallà d'Almansa (25 d'abril de 1707), en la que el País Valencià va perdre els seus furs a mans de l'exercit borbònic. D'això fa 303 anys. "Quan el mal ve d'Almansa, a tots alcança". Cert, i encara dura. Però no estem vençuts. Són 303 anys de resistència del País Valencià.

Ahir mateix, es va viure una manifestació al centre de la ciutat de València on es va posar de manifest que la lluita continua, amb unes batalles diferents: salvar el Cabanyal, la recepció de TV3, la lluita contra la corrupció i contra la censura... El lema de la manifestació era "Ja n'hi ha prou". I tant de bo que contribueixi a articular un front valencianista capaç de prendre el control al seu país.

25 d'abril. Al País Valencià i al Principat de Catalunya, jornada de lluita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada