Pàgines

dilluns, 24 d’agost del 2009

Festa Major de Sants 2009

Ahir va engegar la Festa Major de Sants 2009.

Enguany hi han canvis en les ubicacions d'alguns actes: la fira ha marxat de la rambla de Badal, perquè hi estan fent el mercat provisional de Sants, mentre es reparen les cobertes i es fan millores a l'edifici original (una molt interessant mostra d'arquitectura modernista). Podem trobar la fira a la Rambla de Brasil, és dir, pujant Badal en direcció Tibidabo, tot just passada la carretera de Sants.

la Rambla Badal i la Rambla Brasil són el resultat de la cobertura de la Ronda del Mig (el "cinturó"). Quan no hi havia cinturó de ronda, el que avui és l'encreument de la Carretera amb les Rambles de Badal i Brasil no existia i hi havia una plaça, amb el bar Ripollès. Avui hi ha també un bar Ripollès a la Rambla Brasil, a prop de Sants. El meu pare m'explica que l'original bar Ripollès era el gran bar de Sants, on els veins anaven a trobar-se. Jo això no ho vaig conèixer. El gran bar de Sants, de quan jo era més jove, era el Bar Liceo. Amb el Billar Sants al primer pis (memorables partides i memorables jugadors) i el Cine Liceo de reestrena. D'allò ja fa uns quants anyets.

L'Espanya industrial també està en obres i això vol dir que alguns actes unitaris que s'hi celebraven allà es desplacem. El lloc que els acull és la plaça de Can Mantega (També conguda com la Plaça del "ninyu", per la petita estatua d'un nen que hi podem trobar).

Tenint en compte això, ara ja ens podem perdre un cop més pels carrers: Canalejas, Finlàndia, Sagunt, Plaça de la Farga, Guadiana, la festa alternativa amb base a la Plaça d'Osca, Vallespir, Robrenyo, Valladolid, Alcolea de Dalt i de Baix, Santa Cecília i carrer Rosés (la Casa Gran).

Vista la decoració dels carrers, tinc dos favorits: Alcolea de Dalt que pren com a motiu les pel·lícules d'Indiana Jones (espectacular el submarí de cartró pedra!); i l'elegant jardí neoclàssic en que els veïns han convertit la Plaça de la Farga.


I ahir a la nit vam anar a veure a la Mone, que cantava a la Casa Gran. La seva vinculació amb Sants ve de que ...era la directora de l'escola al "cor de la ciutat" quan l'ambientació de la sèrie era aquí al barri. Bé, mira, és una vinculació.

La Mone! me'n recordo de la Mone quan era la cantant de Gatos Negros i la seva cançó "Nunca pasa nada" sonava a la Cadena 13, als Mallamusicals de l'Albert Malla, d'això fa uns quants anyets ja. Coi, és que ja tenim una edat. La Mone, però, està ben flamenca.


Bona festa major!

1 comentari:

  1. Al meu avi jugava al billar al Liceo, si algú em pot ajudar li pasaria las dades,
    va neixa a Sants 1896.
    Salutacions
    Rosa

    ResponElimina