Pàgines

dimecres, 30 de juliol del 2008

astrologia

No crec en l'astrologia. No llegeixo l'horòscop. L'argument és simple: la influència dels astres llunyans (més enllà de Sol i Lluna) és nul·la. Una muntanya propera té molta més influència gravitatòria que qualsevol dels planetes del sistema solar. Pel que fa a la influència del camp electromagnètic passa el mateix: el telèfon mòbil genera camps electromagnètics molt més intensos, en un munt d'ordres de magnitud, que el camp d'un planeta proper.

Aquí s'acaba la influència dels astres més llunyans. NO influeixen.

I perquè parlo d'això?

Doncs resulta que ahir vaig escriure un post parlant del catedràtic Santiago Niño Becerra i justament avui, es publica en burbuja.info que va participar en en congrés d'astrologia del 2005 a Barcelona, presentant una ponència: "LAS GRANDES CRISIS SOCIOECONÓMICAS EN LA ERA DE PISCIS", juntament amb l'astròloga Inma Fernández, del Círculo Atenea.

En aquest blog es pot trobar el text de la dita ponència. S'hi poden trobar els següents articles fets en col·laboració entre Santiago Niño y Inma Fernández:
Em crida moltissim l'atenció el fet que el blog és recent, de juliol de 2008. Perquè s'ha obert aquest blog ara i amb aquest contingut?

Les prediccions de Santiago Niño són a molt llarg plaç. Diu que serà cap al 2018 quan es podrà donar per acabat el periode de crisi. Com calcula aquestes dates? Fa servir models econòmics "corregits" amb una valoració astrològica? Bé, realment crec que no. Si més no, és curiós el maridatge d'economia amb astrologia d'aquesta ponència i, certament, pot provocar que més d'un s'hi agafi per a criticar les anàlisi de Santiago Niño sense escoltar el que diu.

Sigui dit de pas, jo mateix he pensat que vist com es treballa en el món de la consultoria, com de bèsties arriben a ser algunes planificacions, com es menteix en les estimacions per a fer que les ofertes siguin comercialment òptimes, com, en definitiva, es menteix i s'enganya, tampoc estaria tant malament fer les estimacions o planificacions basant-se en la carta astral dels projectes. Per al cas de la consultoria informàtica plantejo la creació del perfil professional de l'AP. No, no vull dir el clàssic AP, Analista-Programador, em refereixo a l'AP, l'Astròleg-Programador.

Sense conyes, hi han fets objectius: el petroli barat s'acaba. N'hi han que diuen que el peak-oil ja s'ha produit, i d'altres que es produirà en un plaç màxim d'un parell d'anys; L'aturada del sector del totxo està aturant, de pas, l'economia; La crisi financera, per la seva banda també és real. Les subprime als EUA o Espanya estan posant en escac i mat el sistema financer. Pot caure un banc? quines conseqüències tindrà això? Més fets: canvi climàtic, desertització i moviments migratoris de refugiats climàtics, el pol nord és navegable, desglaç accelerat de glaceres... conseqüències? el IPCC, organisme de la ONU, porta avisant de la necessitat de poar en l'agenda els reptes climàtics. I podríem seguir. L'esgotament de recursos naturals i la crisi econòmica sembla que, efectivament refermen la idea de que aquesta és una crisi sistèmica, no cojuntural.

Com quedarà el món després d'aquesta crisi? quina durada tindrà? com ens afectarà?

Ahir vaig acabar amb uns eslògans que segueixen sent vàlids avui, diguin el que diguin els estels:

Aquesta crisi és una oportunitat si som prou bons per aprofitar-la.

És un bon moment per a la revolució.

Un altre món és possible.

1 comentari:

  1. Pixes fora de test. Les eres no tenen res a veure amb l'astrologia. Les eres són la manera de medir el temps en grans quantitats. L'era de piscis va començar fa uns 2000 anys i acabará d'aqui a molt poc, temps en el que començara l'era d'aquari que també durarà 2000 anys.

    ResponElimina