Pàgines

dissabte, 21 de juny del 2008

Contra la Directiva de Retorn

La directiva de retorn es va aprovar el passat 18 de juny al Parlament Europeu per 376 vots a favor, 206 en contra i 109 abstencions.

Populars (grup on s'integren PP i UDC) i liberals (CDC), en general la dreta europea fins a l'extrema dreta, ha votat a favor en bloc. El grup socialista, ha votat dividit, segons els "interessos" de cada estat. En particular, el PSOE ha votat a favor amb l'excepció de tres europarlamentaris del PSC: Josep Borrell i Raimon Obiols que van votar en contra, i Martí Grau, que es va abstenir. Per aquest motiu, tots tres han vist com el PSOE els obria un expedient per haver trencat la disciplina de grup.
En contra han votat els verds (IC), l'Aliança Lliure Europea (Esquerra) i l'Esquerra Unitària, que aplega diversos partits comunistes europeus.

CGT ha emès el següent comunicat en què explica en què consisteix la directiva de Retorn i convidant a participar en els actes i mobilitzacions:


La Directiva de Retorn d’Immigrants instaura el feixisme a Europa

Aquest dissabte 21 hi ha manifestacions i concentracions en diferents ciutats contra la Directiva de Retorn.

El dimecres 18 de juny ha estat el dia de la vergonya, el dia europeu de la caça de la persona immigrant, el dia que els drets humans van deixar de ser universals. Aquest dia ha estat aprovada la Directiva sobre la detenció i l’expulsió de les persones estrangeres pel parlament Europeu., en el seu redactat aprovat anteriorment pels governs de la Unió Europea.

La Directiva de la Vergonya es construeïx bàsicament sobre dues mesures repressives: la generalització antidemocràtica de tancament arbitrari fins a 18 mesos de les persones sense papers; i la tornada forçosa sense possibilitat de tornar a trepitjar territori europeu durant 5 anys. Europa es transforma en una fortalesa militaritzada al mateix temps que un paradís per al moviment de capitals, productes i serveis, i militaritza i criminalitza el simple fet de ser immigrant sense recursos ni papers, éssers humans que seran forçats a retornar, sense possibilitat de tornar a trepitjar sòl europeu, com si de perillosos delinqüents es tractés.

La Directiva de Retorn aprovada, constitueïx l’expressió màxima de la reculada calculadament dissenyada per les elits polítiques i econòmiques europees en matèria de drets humans. Aquesta agressió se centra ara en la legitimització de la inexistència de drets per a les persones immigrants, per a qui tenim preparats presons especials sense garanties jurídiques i amb temps de detenció arbitraris a més de la tornada forçosa sense possibilitat de tornar.

Però una vegada donat aquest pas qui assegura que en breu termini no eliminin drets fonamentals a qui ostentem el dubtós títol de ser ciutadans/es? Ara amb més afany i menys traves les forces de seguretat dels països de la UE podran dedicar-se amb impunitat a la caça de l’immigrant, esport despreciable de tonalitats feixistes iniciat a la Itàlia de Berlusconi, però que amb una mica més d’hipocresia la resta de països europeus estan disposats a posar en pràctica. Aviat veurem les estadístiques d’aquestes indignes i particulars olimpíadas, en les quals es disputa el primer lloc de ser el país que més immigrants caci i expulsi. Molt ens temem que els primers llocs caminaran entre el regne d’Espanya i la república d’Itàlia.

Però la vergonya d’aquest dia, no l’ostenten només els governs i europarlamentaris, és sens dubte la vergonya de tots i totes, dels qui som europeus/es, de les societats embriagades de consumisme i por, és la vergonya de la nostra incapacitat per a donar resposta al capitalisme totalitari d’una UE, que més enllà de la crisi provocada pel no irlandès al nou Tractat, està disposada a imposar el seu govern antidemocràtic de les multinacionals i de les finances per sobre dels drets i necessitats de les persones. El problema no resideix en la Directiva de Tornada, ni en la Directiva de les 65 hores, el problema és la UE com projecte polític del capitalisme globalitzat i esclavizador de països, pobles, treballadors/es i immigrants.

La CGT reitera el seu compromís en la denúncia i en la lluita contra la UE, i ens seguim preguntant “UE, per a què?, per a qui?”. I les respostes són desgraciadament tossudes: per a crear una superpotència militaritzada i antidemocràtica i per als rics de la política, el comerç, la indústria i les finances. Cridem a unir esforços contra la UE del capital i la guerra, contra la precarietat i l’exclusió, contra la distribució desigual dels drets i de la riquesa. Aquest el nostre únic camí.

Aquest dissabte 21 hi ha manifestacions i concentracions en diferents ciutats contra la Directiva de Retorn. Fem una crida a participar i mobilitzar-nos en totes elles, i en les pròximes mobilitzacions que els col·lectius immigrants organitzin.

Secretaria d’Acció Social Comitè Confederal CGT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada