Pàgines

divendres, 1 de setembre del 2006

Jo també vull un estat propi (I)

Ja hi som a la campanya "Jo també vull un estat propi". Per tant, allà va la primera entrada amb el títol en qüestió. Del 2 al 10 de setembre aniré encapçalant les entrades del bloc amb el títol aquest, més un número d'ordre en xifres romanes.

Bé. De fet el comentari que volia posar no té res a veure amb això. Té a veure amb la conversa que he tingut a l'hora de dinar amb els companys de feina. La cosa ha partit de la afirmació d'un company segons la qual els gays són promiscuus. La resposta ha estat inmediata per part d'una companya afirmant que ni més ni menys que la resta de mortals. Hem passat d'allà a comentar els locals d'ambient, dels seus privées, dels locals on es practica sexe en general, a parlar de prostitució, i finalment del sexe a la web. Algú ha fet notar que a les pàgines de sexe se les anomena pàgines amb contingut per a adults. La conversa ha seguit i hem arribat a parlar de les nòies inmigrants que es prostitueixen, de la inmigració en general , del terrorisme d'Al-Qaeda , d'eco-terrorisme i què passaria si l'estret de Gibraltar es tanqués, de forma que l'Atlàntic deixés d'aportar aigua al Mediterrani i de la corrent del golf i el canvi climàtic. Cal reconèixer que arribar a això partint de la promisqüitat gay té el seu mèrit.
En fi.
El que m'ha motivat a escriure és el comentari de que les pàgines de sexe es conèixen com pàgines amb contingut per a adults. De fet, les pàgines de violència, gore, perversions sexuals i condutes malaltisses es conèixen com a pàgines amb contingut per a adults. De fet, al món web, dir que una cosa és per a adults vol dir això, que té molt números de ser quelcom diguem-ne, sorprenent.
És això un adult?
No seria més lògic en comptes de pàgines amb contingut per a adults, qualificar-les com pàgina amb continguts ultra-violents, o de bestialisme, o d'auto-mutilacions... I a les pàgines d'educació infantil, de creixement emocional, o de contingut social, també de relacions sexuals, per descomptat, el títol de pàgines amb contingut per a adults?
Vull dir que un adult ho és per la seva maduresa, per uns interessos, per una capacitat d'actuar en situacions que requereixen un auto-domini i un control i una experiència en les inter-relacions personals. Ho és per tenir un grau major d'intel·ligència emocional que li permet afrontar tot allò que no poden fer un nen ni un adolescent per inmaduresa.
Adult, en alguns casos, sinònim de maduresa; en d'altres, sinònim d'espatllat. Paradoxal.
La pròxima vegada que un nen o un adolescent em tracti de senyor, em farà pensar una bona estona.
Per sort, o per desgràcia, i no sé perquè, ultimament, ningú m'ho diu... Encara que si començo parlant de gays i acabo en l'apocalipsi cyberpunk, potser, potser, el problema és meu.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada